Estrada de vară la Câșla, inaugurată festiv în comun cu partenerii

Un cadou multașteptat au primit locuitorii satului Câșla, raionul Teleneşti – o scenă pentru activităţi în aer liber. Ion Borș primarul localității, ne-a relatat că ideea acestei estrade a devenit posibilă datorită unui proiect susţinut de către Ambasada Republicii Polone la Chișinău, menit să apropie cele două maluri ale Nistrului.

 

”În cadrul acestui proiect, la Butor, Grigoriopol, comunitate parteneră, a fost renovat sistemul de încălzire de la căminul de cultură”, a spus primarul.

”Această scenă este un obiect de utilitate publică majoră pentru Câșla, unde nu este cămin de cultură. Terenul din fața scenei este pavat, ceea ce permite desfășurarea horelor și a dansurilor cu mulți participanţi. În fața sătenilor prezenți la evenimentul de inaugurare au vorbit primarul de Câşla şi primarul de Butor, apoi au evoluat orchestra Poiana Codrului de la Centrul raional de cultură din Telenești, formația artistică La umbra Codrului din Câșla și un ansamblu de copii de la Butor”, ne-a relatat Olesea Cațer, specialistă în Secţia Cultură Telenești.

În  cadrul  proiectului au fost organizate mai multe activități  culturale comune, care au contribuit la consolidarea relaţiilor dintre cele două comunităţi. Este vorba de Ziua sportului la Câșla, Festivalul tinerelor talente și Ziua Familiei la Butor. Aceste acţiuni au demonstrat că, anume Cultura unește comunitatea, a spus primarul ion Borş.

 Ion Cernei                                          

 

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns