Este nevoie de demisii adevărate în Procuratură

Sefa interimară a Procuraturii Anticorupție Adriana Beţişor. Foto sputnik

Jurnalistul Alex Cozer consideră că demisiile care au loc acum în Procuratură reprezintă doar o foarte mare frustrare. Acesta s-a referit la ultima demisie – cea a Adrianei Bețișor din funcția de șefă interimară a Procuraturii Anticorupție. Potrivit lui, Adriana Bețișor nu doar că trebuie demisă, dar și trebuie anchetată pentru că ar fi comis mai multe ilegalități. Declarațiile au fost făcute în platoul televiziunii TV8, transmite IPN.

Comentatorul politic Alexei Tulbure consideră că pentru a restabili activitatea Procuraturii Generale și a Poliției este nevoie de a fi suspendată întreaga conducere a acestor două instituții. Ulterior, noua conducere trebuie neapărat să treacă prin concurs înainte de a ajunge în funcție. De asemenea, este nevoie, în opinia lui, să fie reînnoit personalul celor două instituții.

Juristul Pavel Midrigan spune că pentru fiecare domeniu ar trebui să fie creată câte o echipă de analiză care să găsească soluții pentru reformarea unor instituții.

Nu este exclus să fie și niște experți europeni. Aceștia ar trebui să propună pași concreți în timp cât mai scurt”, consideră juristul. În opinia lui, șefia Procuraturii a primit indicația să nu demisioneze. „Fără procuror în domeniul penal nu se mișcă nimic”, susține juristul.

Distribuie

Lasă un răspuns