Eminescu ne defineşte ca neam între popoarele lumii

Aniversarea de 170 de ani din ziua naşterii geniului literaturii româneşti, Mihai Eminescu, a fost marcată în oraşul Rezina printr-o suită de activităţi culturale. 

În dimineaţa zilei de 15 ianuarie, rezinenii împătimiţi de creaţia poetului nepereche, alături de oficialităţile oraşului şi ale raionului, au depus flori la bustul lui Mihai Eminescu, înălţat acum trei decenii cu contribuţia admiratorilor poeziei eminesciene.

Colaboratoarele BPR Mihai Eminescu şi de data aceasta au vernisat lucrări ale omagiatului, dar şi despre viaţa şi activitatea marelui poet, publicist şi tribun, care s-a născut printre noi pentru eternitate, ca să dăinuie pururea în Cuvânt. Potrivit directoarei bibliotecii, Galina Davâdic, în această zi la bibliotecă a mai fost organizată o Oră literară cu participarea elevilor de la LT Alexandru cel Bun.

Data de 15 ianuarie, zi în care s-a născut marele poet Mihai Eminescu, este marcată în Republica Moldova ca Ziua Naţională a Culturii. În jumătatea a doua a zilei, la Palatul raional de Cultură Nicolae Lupov a avut loc lansarea cenaclului literar-muzical La steaua care-a răsărit…, eveniment însoţit de o expoziție a lucrărilor elevilor de la Școala de Arte Plastice pentru Copii din oraş, vernisată în sala de expoziții a Palatului de Cultură.

                                 Reporter “C”

Distribuie

Lasă un răspuns