Elevii sunt cointeresați să practice sportul

Sâmbătă, 26 mai, la Rezina s-a desfășurat o mare sărbătoare sportivă, care a inclus competiții la 11 probe „pentru toate vârstele și toate preferințele”.

Sărbătoarea dedicată Zilei Sportivului şi Mişcării Olimpice a fost organizată de către primăria orașului Rezina și s-a desfăşurat la liceul teoretic „Alexandru cel Bun”. Au participat mulți locuitori ai orașului împătimiți de sport, dar și oaspeți din satele raionului şi din alte părţi.

Participanți la competiții s-au aliniat, trecând în defilare pe terenul de sport al liceului-gazdă. În fruntea coloanei s-a aflat un mare grup de elevi discipoli ai clubului “Karate-Kay” din Rezina, cât și oaspeții acestora, karatiștii din Malovata Nouă, raionul Dubăsari. Acești sportivi au reprezentat Moldova la mai multe competiții europene și mondiale, revenind acasă cu trofee prestigioase. Anume karatiștii au fost onorați cu dreptul de a arbora drapelele Republicii Moldova, orașului Rezina și Drapelul Olimpic, iar Sergiu Purice, campion mondial și antrenorul karatiștilor rezineni, s-a învrednicit de onoarea de a aprinde Focul Olimpic.

Simion Tatarov, primarul orașului Rezina, a declarat sărbătoarea sportivă deschisă, accentuând, că „an de an rezinenii înregistrează rezultate performante în domeniul sportului, astfel promovând un mod sănătos de viață”. Iar Eleonora Graur, președinta raionului Rezina, a felicitat şi a încurajat sportivii.

Atât organizatorii, cât și publicul au apreciat numărul mare al elevilor dornici de a participa la competițiile sportive. Susţinătorii făceau curse de la un teren la altul, din incintă pe stadion ca să prindă momente interesante din toate cele 11 probe care s-au desfăşurat conform cate-goriilor femei-bărbați, vârstnici-elevi. Copiii nu au participat doar la probele volei şi tragerea otgonului. După totalizarea rezultatelor competițiilor, învingătorii au fost menționați cu diplome, cupe, cadouri, iar elevii s-au mai bucurat din partea primăriei or. Rezina de dulciuri, sucuri și fructe.

Atât participanții, cât și spectatorii s-au simțit bine la acest eveniment al zilei.

foto: consiliu.rezina.md

Ion Perciun

Distribuie

Lasă un răspuns