Elevii școlii de muzică și-au prezentat concertul de absolvire  

În imagine: Academicianul Gheorghe Mustea și-a anunțat decizia ca doi elevi ai școlii de muzică din Teleneşti să beneficieze de burse care-i poartă numele.

 

Duminică, pe scena Centrului raional de Cultură din Telenești, a avut loc concertul de absolvire a elevilor Școlii de Muzică ”Academician Gheorghe Mustea”, la care 11 învăţăcei și pedagogii lor au intepretat muzică clasică și populară, jazz și rok-operă, alte genuri.

Totodată spactatorii au avut posibiltate să asculte muzică corală, dar și interpretată la instrumente cu strune și aerofone de către pedagogii instituției, evoluări care l-au impresionat mult pe dl academician Gheor-ghe Mustea, prezent la concert: ”Am urcat pe multe podiumuri, dar iubesc podețul copilăriei, de unde vedeam stelele. De aici și sfatul meu pentru cei care vor să-şi facă din muzică destin: să nu uitați niciodată de podețele copilăriei, care v-au trezit speranțele că veți stăpâni podiumuri”, a remarcat maestrul.

După cum ne-a relatat Valentin Ursu, directorul instituției, în şcoală şi în cele două filiale ale ei învaţă peste 80 de elevi, care studiază instrumente muzicale în afara orelor de gimnaziu. Pe parcursul a 8 ani elevii de aici primesc o pregătire temeinică, ceea ce le permite să facă studii la instituțiile de învățământ de profil sau să activeze în colective artistice.

 

   Ion Cernei 

Distribuie

Lasă un răspuns