Elevii Şcolii de Arte Plastice din Telenești vor schimba aspectul stațiilor pentru pasageri din 10 localități

Elevii Școlii de Arte Plastice ”Nicolae Moisei” din Telenești s-au încadrat într-un proiect original. Ei vor acoperi cu desene pereții a 10 stații pentru pasageri din localitățile situate în bazinul râului Ciuluc.

 După cum ne-a relatat Svetlana Caprian, directoarea Școlii, desenele care vor ajunge pe pereții stațiilor vor fi selectate în baza unui concurs:

”Concursul de desene este organizat ca activitate de informare și conștientizare de către Asociația Obștească ”EcoVisio” în parteneriat cu Asociația COPE ”Dialog” din satul Chișcăreni, raionul Sângerei și cu Școala de Arte Plastice ”Nicolae Moisei” (Telenești), în cadrul proiectului „Asigurarea continuității măsurilor de protecție și restabilire ecologică a râului Ciulucul Mic”. Proiectul este implementat de Asociația Obștească ”EcoVisio” în cadrul Programului de Suport (granturi) destinate ONG‐urilor de mediu în domeniul managementului integrat al resurselor de apă, administrat de Agenția „Apele Moldovei”, ca parte a Proiectului „Consolidarea cadrului instituțional în sectorul de apă și sanitație din Republica Moldova”.

La acest concurs pot participa elevi în vârstă de la 14 ani din toate localitățile ce fac parte din bazinul râului Ciuluc. Fiecare participant  poate prezenta la concurs 1-2 lucrări de artă plastică, în format A3, în acuarelă sau guaș. Conținutul trebuie să fie legat de râul Ciuluc, natură și resursele de apă (fântâni, izvoare). Poate să aibă legătură și cu legenda / specificul localității de destinație”, a menționat dna Caprian. 

Directoarea Școlii de Arte Plastice a remarcat că autoizolarea din cauza Covid-19 i-a motivat pe mulți copii să participe la această competiţie. “Nu este prima dată când participăm ca parteneri ai Comitetului subbazinal de salvare a Ciulucului. Anterior am participat cu o expoziție de desene apreciată cu premii de către ONG-ul respectiv. Valeria-Violeta Corban din Verejeni, Gabriela Stroici din Bănești, Alexandra Putină din Telenești își vor prezenta desenele, iar un juriu va decide care din ele urmează să fie transpuse în ulei pe pereții stațiilor pentru pasageri”.

În imagine: O lecţie la ŞAP “N.Moisei” cu dna Galina Vieru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns