Elevii din Găuzeni, campioni naţionali la tenis

În cadrul Spartachiadei Republicane a Sportului Școlar elevii de la Gimnaziul Găuzeni au ocupat primul loc la tenis de masă printre peste douăzeci de echipe participante.

Competițiile s-au desfășurat timp de trei zile. Potrivit juriului, lupta a fost aprigă atât în clasamentul pe echipe, cât şi în cel individual. Până la urmă tenisiştii de la Gimnaziul Găuzeni s-au dovedit a fi mai puternici, câştigând cupa spartachiadei. Membrii echipei s-au învrednicit de medalii și diplome. Dar cel mai important este faptul că tenisiştii din Găuzeni au obținut dreptul de a participa la Campionatul Ţărilor din spațiul CSI, care va avea loc în septembrie 2017, în Republica Kazahstan.

Proaspeții campioni au recunoscut că succesul lor se datorează în mare parte și muncii depuse de antrenorul lor, profesorul Mihail Sula. Ghidați de dumnealui, tinerii din Găuzeni mai mulți ani la rând sunt cei mai puternici la proba dată în raionul Șoldănești.

 

Cine va apăra culorile raionului Şoldăneşti la baschet şi volei

Direcţia Învăţământ Şoldăneşti, în colaborare cu Şcoala de sport, a organizat, în decada a treia a lunii ianuarie, competiţii de două zile la baschet, băieţi/fete, a.n. 2001 şi mai mici.

La baschet (fete), au participat echpele din 10 şcoli din raion. Premiul I a fost decernat baschetbalistelor din Gimnaziul Poiana (profesor Tudor Muraş). Premiul II i s-a oferit echipei din Liceul Răspopeni (profesor Valeriu Sula). Premiul III i-a revenit echipei Gimnaziului ,,Dumitru Matcovschi” din Vadul-Raşcov (profesor Mihail Gulica).

Zece echipe de baschetbalişti (băieţi) s-au întrunit în competiţie a doua zi. Premiul I i-a fost oferit echpei Gimnaziului “Dumitru Matcovschi” din Vadul-Raşcov (profesor Mihail Gulica), premiul II – echipei Liceului Teoretic “Alexei Mateevici” din Şoldăneşti (profesoară Ludmila Rotaru) şi premiul III – echipei Gimnaziului Fuzăuca (profesor Valentin Tutuescu).

La Spartachiada republicană a Sportului Şcolar, care va fi organizată în oraşul Chişinău în perioada 9-12 februarie, vor apăra culorile raionului echipa de fete din Poiana şi echipa de băieţi din Vadul-Rașcov.

Competiţiile la volei au întrunit 5 echipe de fete din instituţiile de învăţământ din raion pe 28-29 ianuarie. Au fost înregistrate următoarele rezultate: locul I – echipa de la Liceul Teoretic „Alexei Mateevici” din Şoldăneşti (profesoară Georgeta Brânză); locul II – echipa de la Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare” din Şoldăneşti (profesor Ale-xandru Gonţa); locul III – echipa de la Gimnaziul “Simion S. Cibotaru” din Cobâlea (profesor Tudor Anghelinici).

Duminică, 29 ianuarie, la aceeaşi probă au concurat 8 echipe de băieţi. Şi de data aceasta locul I i-a revenit echipei Liceului Teoretic „Alexei Mateevici” din Şoldăneşti; iar locurile II şi III au fost împărţite respectiv de echipele de la Gimnaziul “Simion S. Cibotaru” din Cobâlea şi Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare” din Şoldăneşti.

Toate echipele învingătoare au fost distinse cu Diplome şi premii în valoare de 300, 200 şi 100 lei respectiv pentru locurile I, II şi III.

În rezultatul competiţiilor au fost selectaţi cei mai buni voleibalişti pentru a participa la competiţiile republicane, care se vor desfăşura între 1-5 februarie în orașul Chişinău, la Clubul Sportiv „Speranţa”. Le dorim tuturor succese!

Serghei Bulgac, specialist-metodist la Direcția Învățământ Şoldăneşti

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns