Ecourile bacalaureatului 2019

Alături de cei mai buni elevi ai LT Ioan Sârbu după înmânarea Diplomele de Onoare.

Unul din factorii de bază ai educației în societatea contemporană este dezvoltarea capitalului uman, care impune transferul accentelor în educație pe calitatea procesului educațional.

Calitatea educației, în cea mai mare măsură, determină calitatea vieții. Aceasta creează oportunități pentru formarea competențelor necesare fiecărui adolescent, care îi vor permite să se adapteze la schimbările din societate, să se integreze cu succes în ziua de mâine. De fapt, calitatea în educație e cea mai mare provocare a reformei actuale și este asigurată de către actorii educaționali: cadre didactice, elevi, părinți, administrația instituției etc.

În Liceul Teoretic Ioan Sârbu din satul Ignăţei, raionul Rezina rezultatele examenelor de bacalaureat din sesiunea recentă au demonstrat: colectivul profesoral și absolvenții și-au îndeplinit misiunea cu succes. Din 37 de elevi care au fost admiși la exa-mene, 36 le-au susținut. Un singur elev de la profilul umanist n-a luat notă pozitivă la limba și literatura română, dar sperăm că în sesiunea suplimentară va fi susținut și acest examen.

Cea mai mare medie de examen în raion este de 9,75 a absolventei profilului real Victoria Voinovan, urmată de trei elevi cu media 9,25: Irina Stăvilă, Victoria Leonte și Nicolae Rusu, toți fiind răsplătiți din plin pentru eforturile depuse la învățătură. Astfel, în semn de apreciere a rezultatelor deosebite la disciplinele de studiu și la examenele de BAC, spirit competitiv și atitudine creativă manifestate în procesul educațional, în acest an, peste 250 de absolvenți din toată țara s-au învrednicit de Diploma de Onoare, printre care sunt şi cei patru absolvenți ai noştri nominalizaţi mai sus.

Pe 03 iulie 2019, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a înmânat celor mai buni absolvenți de liceu din țara Diplomele de Onoare. După solemnitate, tinerii au primit în dar de la Președinte echipamentul absolventului studios și au efectuat o excursie prin sediul Președinției.

Acasă i-a așteptat altă solemnitate – le-au fost înmânate Diplomele de Bacalaureat, primul și cel mai important document, dovadă că au absolvit cursul complet de liceu.

Galina Platon, directoarea LT Ioan Sârbu,

s. Ignăței, raionul Rezina

Distribuie

Lasă un răspuns