Ecou benefic la „Urgențe la Urgența din Rezina”

În interviul acordat săptămânalului CUVÂNTUL (nr. 7 din 17.02.2017) și întitulat „Urgențe la Urgența din Rezina: lipsesc medicii, mașinile  sunt vechi”, dna Svetlana Sapaniuc, șefa Stației Asistență Medicală Urgentă Rezina, spunea că Stația “are o necesitate acută de încă două echipe de profil general aici, la Rezina, sau, dacă nu, cel puțin de un nou Punct de Asistență Medicală, dislocat în Pripiceni-Răzeși, care ar deservi localitățile Meșeni, Ignăței, Peciște, Pripiceni-Răzeși, Pripiceni-Curchi, Gordinești, Trifești și Pereni. Această situație ar micșora considerabil timpul ajungerii la pacient.” Pe pagina web şi pe cea de facebook ale CUVÂNTUL-ui acea publicație s-a bucurat de cca 4000 de vizualizări.

La scurt timp, dna S. Sapaniuc și-a împărtășit satisfacția, că interviul a fost apreciat și de conducerea Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, care a găsit ideea organizării Punctului de Asistență Medicală Urgentă la Pripiceni-Răzeși actuală şi binevenită.

Astfel, la ultima ședință din luna martie consilierii raionali Rezina au aprobat decizia „Cu privire la transmiterea în locațiune a unor încăperi din edificiul Centrului de Sănătate Pripiceni-Răzeși”. Respectiva decizie prevede transmiterea în „locațiune a încăperilor de la nivelul I al edificiului Centrului de Sănătate Pripiceni-Răzeși cu suprafața de 225 m2 Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, pe un termen de 15 ani, pentru deschiderea Punctului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.”

La fel, decizia respectivă permite Centrului Național „de a efectua reparații curente și capitale în încăperile primite în locațiune, precum și construcția unei intrări separate în edificiu”. Responsabilă pentru executarea deciziei în cauză a fost numită dna Silvia Popov, șefa Centrului de Sănătate Rezina.

Ion Perciun

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns