Echipele Asociaţiilor băştinaşilor din Teleneşti şi Pepeni au jucat meciul-revanşă

 Sâmbătă, pe ministadionul din dealul Teleneştilor, construit acum un an prin contribuția Frăției Teleneștenilor de Pretutindeni, s-a desfăşurat meciul-revanșă la fotbal între echipele Asociaţiilor Băştinaşilor din oraşul Teleneşti şi satul Pepeni, raionul Sângerei. Amintim că primul meci a avut loc la Pepeni o săptămână mai înainte, încheindu-se cu victoria gazdelor. 

Întâlnirea a atras numeroşi spectatori. Prima repriză s-a încheiat cu scorul de 4:3 în favoarea oaspeţilor. În a doua repriză teleneştenii au dat dovadă de mai multă  tenacitate, marcând  8 goluri în poarta echipei adverse. La rândul ei, echipa băştinaşilor din Pepeni a reuşit să marcheze doar un singur gol, restul loviturilor fiind pariate cu dârzenie de portarul Ion Roşcovanu, fratele lui Mihai Roșcovanu, președintele Asociației Băştinaşilor din Telenești. Astfel, teleneştenii au reuşit să-şi ia revanşa, învingând cu scorul de 11:5.

Echipele au făcut o poză ca amintire cu primarul V.Lelic

Oleg Cernei, președintele Asociației Băştinaşilor din Pepeni, a relatat:

”Eram convinși că teleneștenii vor câștiga având o susţinere atât de puternică din partea suporterilor. E un  joc, în care azi pierzi, mâine câștigi. Dar pentru noi era mai important să vedem ministadionul construit de către teleneștenii născuți pe această vatră și plecați în lume și care au lăsat acasă parte din sufletul lor”, a remarcat dl Cernei.

Vadim Lelic, primarul de Telenești, a fost și el mulțumit de meci:

”Trebuie să vă spun că teleneștenii noștri iubesc meciurile cu participarea reprezentanţilor APL, deoarece au încă o posibilitate să se întâlnească cu aleșii locali, iar în cazul nostru – şi cu reprezentanții diasporei”, a remarcat primarul.

După meci, Vadim Lelic a invitat echipele la Primărie, unde reprezentanţii diasporei din ambele localităţi au făcut un schimb de opinii privind activitatea Asociaţiilor.

Ion Cernei

Distribuie

Lasă un răspuns