Echipa de fotbal a CALM a jucat pentru prima oară un meci peste hotare

Prima ieșire peste hotare a echipei de fotbal a Congresului Autorităţilor Locale din Moldova (CALM) la un meci amical a fost în Ucraina. Meciul a avut loc zilele trecute la Kiev cu echipa Asociației Naționale a Primarilor.

 

Ion Tulbure, primarul de Târșiței, președintele Asociației Primarilor din raionul Telenești ne-a relatat că echipa, care a fost adunată practic în ultimul moment, s-a prezentat relativ bine. Apropo, o treime din echipa primarilor moldoveni au constituit-o edilii din regiunea Orhei. Astfel, în rândul I din imaginea ataşată la acest text, făcută după meciul de la Kiev, în afară de Viorel Furdui, directorul executiv al CALM, se află (de la stânga la dreapta) Dumitru Stoica, primarul de Țânțăreni, Ion Tulbure, Vasile Sârbu, primarul de Căzănești și Ion Gamarț, primarul de Pelivan.

Dl Tulbure a mai remarcat că este pentru prima oară când echipa de fotbal a CALM s-a deplasat peste hotare și că de Campionatul european între echipele administrațiilor publice locale, preco-nizat pentru luna viitoare în capitala Sloveniei, fotbaliștii se vor pregăti la modul cel mai serios.

Amintim că sursa de inspirație pentru un campionat național între echipele de primari a servit turneul la cupa săptămânalului CUVÂNTUL, desfăşurat acum doi ani, la care, alături de echipele raioanelor Orhei, Rezina, Şoldăneşti şi Teleneşti a participat şi selecţionata CALM. Asta ne-a declarat-o chiar Viorel Furdui, directorul executiv al CALM:

”Mergem la turneie, jucăm meciuri amicale, dar dorim să câștige și echipa noastră, nu numai prietenia”, a declarat directorul executiv al CALM.

Meciul de la Kiev s-a încheiat cu scorul 3:0 în favoarea gazdelor.

Ion Cernei

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns