După alegeri o primărie a rămas fără angajaţi

În Primăria Buşăuca din raionul Rezina s-a creat o situaţie unicală: imediat după ce au aflat rezultatele scrutinului din 20 octombrie, angajaţii au depus cereri de disponibilizare.

Vadim Ciobanu este unul din puţinii demnitari din raion care s-a aflat în fruntea administraţiei publice locale 16 ani la rând. Două din cele patru mandate, inclusiv ultimul, le-a câştigat din primul tur cu un scor categoric. La recentele alegeri însă 296 de consăteni (54,61 % din participanţii la votare) au dat preferinţă contracandidatului Mihai Donică, reprezentant al Partidului Socialiştilor, pensionar al sistemului penitenciar din R. Moldova.

Vadim Ciobanu, care  a acumulat cu 50 de voturi mai puţin, duminică a invitat consătenii să le raporteze cu ce rezultate a încheiat mandatul său de primar al satului. Totodată lumea a fost informată că perceptorul fiscal, inginerul cadastral şi contabila care cumula şi funcţiile secretarei Consiliului Local s-au concediat. „Acum nu se ştie cine va convoca noul Consiliu Local, pentru că secretara  în exerciţiu se află în concediu de maternitate pe 3 ani”, ne-a relatat Vadim Ciobanu, menţionând că de la un timp problema cadrelor s-a resimţit tot mai mult nu numai la Buşăuca, dar şi în alte autorităţi locale din teritoriu. „Eu mai mulţi ani zilnic aduceam şi duceam la Cuizăuca contabila, pentru că în sat n-am avut un asemenea specialist. Acum dumneaei a declarat că s-a săturat să umble atâta pe drumuri”, a mai adăugat ex-primarul.

Reporter „C”

 

Distribuie

Lasă un răspuns