Drumurile lăsate baltă de companii din UE vor fi reabilitate de turci

Compania ONUR Taahhut Tasimacilik Ve Ticaret Ltd. Sti a mai câștigat două contracte de lucrări de reabilitare a drumurilor. E vorba de fapt de două sectoare din drumul R6 Chișinău-Orhei-Bălți, cu o lungime de 30 kilometri: centura de ocolire a oraşului Sângerei şi un segment de drum de la Sângerei şi până la Sărăteni, relatează unimedia.info cu referire la mold-street.com.

Foto: UNIMEDIA

Aceste segmente de drum trebuiau să fie gata încă doi ani în urmă, dar compania MSF Engenharia din Portugalia, care a câştigat precedentul contract în anul 2015, a efectuat doar circa o treime din lucrările planificate. Aşa că autorităţile au fost nevoite în martie 2018 să rezilieze contractul.

Ulterior Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD), împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, care finanţează proiectul, au anunţat un nou concurs, câştigat de ONUR Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S. din Turcia.

Contractele semnate pe 10 iulie 2019 au o valoare de 19,36 milioane euro şi de 16,65 milioane euro, mai scrie mold-street.com.

Potrivit ASD, din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor, timpul planificat pentru finalizarea acestora este de 730 de zile şi 365 de zile pentru Perioada de Notificare a Defecţiunilor (perioada de garanţie).

Lucrările ce urmează a fi executate concomitent, sunt divizate în două loturi şi vor consta în aplicarea unui strat de asfalt peste cel existent și supralărgirea drumului pentru asigurarea amenajării celei de a treia benzi de circulație pe toată lungimea drumului.

De asemenea vor fi reabilitate 10 poduri şi efectuate lucrări de stabilizare a terasamentelor pentru prevenirea alunecărilor de teren.

Apropo, în anii 2012-2014, ONUR Taahhut și SUMMA Turizm Yatirimciliği AS a reabilitat 44,9 kilometri ai drumului Sărăteni-Soroca, începând de la intersecția Sărăteni până la intrarea în orașul Ghindești, inclusiv intersecția denivelată Sărăteni.

Atunci reabilitarea drumului a avut loc în cadrul Programului Compact, finanțat de Guvernul SUA prin intermediul Corporației Provocările Mileniului.

Distribuie

Lasă un răspuns