Dragi cetățeni, Duminică, la ora 11:00, vă chemăm în fața Parlamentului.

Veniți din toate colțurile țării într-un Marș al Poporului ce a câștigat în fața urii, fricii și dictaturii.

Datorită dvs. dictatorul a căzut! Datorită rezistenței, curajului și votului dvs., astăzi putem spune că Plahotniuc a fost învins. Astăzi avem un Parlament legitim și un Guvern învestit datorită votului dvs. din 24 februarie.

Din păcate, uzurpatorul refuză să respecte voința poporului și vrea să arunce țara în haos. Plahotniuc ignoră și recomandările partenerilor internaționali. Este foarte grav că până și judecătorii de la Curtea Constituțională îl ascultă orbește, încălcând Constituția. Un singur om este gata să sacrifice o țară-ntreagă ca să-și salveze averile și să-și mențină puterea prin teroare.

De-a lungul anilor, Plahotniuc și-a pus șefi în toate instituțiile importante, i-a controlat, plătindu-i cu bani mari sau șantajându-i. Ei sunt puțini și sunt gata să se sacrifice pentru Plahotniuc. Noi însă suntem mulți! Atât de mulți, încât atunci când ne vor vedea și ne vor auzi, vor înțelege imediat ca forța poporului este mult mai mare decât cea a uzurpatorului. Noi NU apărăm un om, noi apărăm libertatea, demnitatea și dorința oamenilor de a trăi în pace și bunăstare.

Duminică, la ora 11.00, veniți în fața Parlamentului din toată țara în Marșul Poporului, pentru a arăta lumii întregi că Republica Moldova a învins! Iar dictatura de care părea imposibil să ne debarasăm a fost dărâmată.
Eliberarea țării de Plahotniuc este victoria voastră! Este o victorie pe care nimeni nu este în drept să ne-o fure. Nimeni și nimic nu poate opri poporul care are dreptatea și legea de partea sa, dar fiți vigilenți, pentru că regimul Plahotniuc va face tot ce-i stă în puteri ca să vă împiedice să veniți la Marșul Poporului. Vor încerca să oprească transportul public, vor amenința șoferii, vor bloca străzi.

Pregătiți-vă! Veniți din timp, veniți la rude și rămâneți peste noapte în oraș. Luați-i cu mașina pe cei care nu au cu ce ajunge. Vor reuși să oprească mașinile? Atunci noi vom veni pe jos! Ei vor auzi fiecare pas al nostru și vor vedea că Moldova nu este a lor, ci a oamenilor și a copiilor Moldovei.

Veniți duminică în fața Parlamentului – instituția la care împreună cu dvs. am protestat ani la rând. Acum Parlamentul Republicii Moldova, în sfârșit, vă reprezintă, aparține oamenilor. Oamenii din această țară au învins!

Mă adresez tuturor angajaților Poliției și celor responsabili de securitatea națională și a cetățenilor – vă rugăm să păstrați ordinea publică și să vă asigurați că niciun cetățean al acestei țări nu va avea de suferit. Noi facem un marș pașnic, iar orice provocare și act de violență va fi pe responsabilitatea regimului. Duminică, Moldova va arăta lumii întregi că dictatorii nu sunt veșnici, că țara noastră a fost eliberată de teroare. Este de datoria dvs. să garantați desfășurarea în condiții sigure a Marșului Poporului.

Maia Sandu

Distribuie

Lasă un răspuns