Două persoane în stare de ebrietate au venit noaptea la spital și au cerut să fie verificate la coronavirus

Două persoane în stare de ebrietate au venit noaptea la spital și au cerut să fie verificate la coronavirus. Mai mult, au menționat că au revenit recent din Italia. După ce au fost internați în instituția medicală, pacienții au spus că totul a fost o glumă.

„După masă a fost un flux mărit, au fost aduși mulți pacienți din teritoriu. Am avut un caz ieșit din comun. Doi pacienți au fost aduși la ora 02:00 noaptea în stare de ebrietate. Au agresat personalul medical, au spus că s-au întors din Italia și că vor să fie investigați și internați pentru coronavirus. După ce au fost prelevate probele, au spus, scuzați, noi nu am fost în Italia, dați voie să părăsim spitalul”, a declarat directorul Spitalului „Toma Ciorbă”.

„Cazurile sunt referite către organele de poliție. Instituția medicală are un flux foarte mare de adresări, are multe internări. Azi avem 39 de cazuri suspecte. Adresabilitatea este înaltă, este determinată de faptul că persoanele conștientizează mesajele transmise, riscurile la care se expun, vin la instituția medicală, relatează istoricul pe care l-au avut. Suntem pregătiți, avem și instituții de rezervă desemnate și pregătite. Există personal medical determinat în caz de necesitate pentru mobilizare, avem echipament medical pentru toate instituțiile strategice”, a menționat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Sursa: agora.md

Distribuie

Lasă un răspuns