Două incendii de autovehicol în aceeaşi zi: unul a fost prevenit, iar altul lichidat de pompierii din Orhei

Pompierii din Orhei au fost solicitați miercuri pentru a preveni un posibil incendiu la o autocisternă și a lichida un incendiu separat care s-a produs la un autoturism. Potrivit unui comunicat al Direcției Situații Excepționale Orhei, la care se referă radioorhei.info, în amiaza zilei de ieri pompierii au fost alertați despre izbucnirea unui incendiu la o autospecială care se deplasa pe strada 31 august din municipiul Orhei.

Potrivit Dianei Maxim ofițer superior, căpitan al serviciului intern de la DSE Orhei, șoferul autocisternei a auzit un zgomot în timpul deplasării, iar după ce a oprit mașina din secțiunea motorului a început să iasă fum. Pompierii au fost alertați de un martor, iar la fața locului au intervenit două autospeciale ale salvatorilor. Aceștia au constatat că fumul a fost provocat de o defecțiune în secțiunea motorului, fără a exista pericol de izbucnire a unui incendiu.

Într-un alt caz, care a avut loc în aceeaşi zi, pompierii au intervenit pentru a stinge flăcările care au cuprins un automobil în satul Ocnița-Răzeși din raion. Incendiul a fost lichidat de o autospecială, iar ulterior pompierii au constatat că automobilul de model VAZ 2106 era defectat și staționa în curtea unei gospodării din localitate. În momentul izbucnirii incendiului, care a pornit din interiorul automobilului, proprietarii nu se aflau în preajmă. Cauza exactă a incendiului urmează a fi stabilită ulterior.

În ambele incidente nu a avut de suferit nicio persoană.

 

 

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns