Două comune din regiunea Orhei vor alege primari noi

Pentru ziua de 19 noiembrie c. sunt preconizate alegerile primarului în comuna Ghiliceni, raionul Teleneşti. Mandatul lui Mihai Vreju, primarul de Ghiliceni a încetat înainte de termen în legătură cu demisia acestuia, care a invocat motive de sănătate.  

Conform surselor de la Consiliul Raio-nal Telenești la funcția de primar aspiră trei pretendenți: Nicolae Rotaru, ex-primar de Ghiliceni cu două mandate la activ, odinioară figurant pe lista PPCD, apoi pe cea a PL, iar acum candidează din partea PDM; candidata independentă Vera Hajdeu și candidatul PSRM Ion Hajdeu. Conform surselor din comună, lupta se va da la limită între Vera Hajdeu și Nicolae Rotaru. Cei cu pronosticul nu exclud al doilea tur de scrutin.

Alegeri locale noi vor avea loc şi în comuna Jora-de-Mijloc, raionul Orhei. Locuitorii comunei vor fi așteptați la urne ca să-și aleagă primarul în ziua de 20 mai 2018. Asta, conform deciziei adoptate marți de către Comisia Electorală Centrală.

Această funcție a devenit vacantă aproape o lună în urmă în legătură cu decesul subit al lui Ion Terenti, care se afla la al doilea mandat de primar.

La 20 mai, conform deciziei CEC vor mai avea loc alegeri în satele Leușeni din raionul Hâncești și Volovița din raionul Soroca. În aceste localități funcțiile de primari au devenit vacante după ce edilii și-au prezentat demisia.

Reporter “C”

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns