Două coliziuni în aceeaşi zi, trei şoferi implicaţi şi toţi au părăsit locul faptei

De Paştele Blajinilor, în raionul Rezina, agenţii de circulaţie au documentat două cazuri, în care două automobile au lovit obstacole, şoferii părăsind locul accidentului. În unul din mijloacele de transport se aflau doi tineri de câte 18 ani, ambii depistaţi în stare de ebrietate, care afirmă că unul ar fi fost la volan când a tamponat gardul unei gospodării, iar celălalt l-ar fi schimbat şi ar fi condus maşina de la locul accidentului.

În seara zilei de 16 aprilie curent, aproximativ pe la ora 19.00, un șofer, fiind la volanul unui automobil, a deteriorat gardul unei gospodării din strada A. Mateevici, orașul Rezina. Potrivit informațiilor, incidentul rutier s-ar fi întâmplat când conducătorul auto făcea manevră de deplasare cu spatele, după care a plecat într-o direcție necunoscută.

La scurt timp a fost stopat automobilul de model Opel Vectra, la volanul căruia se afla un tânăr de 18 ani, vizibil sub influența alcoolului. Acesta a fost supus testului alcooscopic și s-a constatat o concentrație de alcool de 0,81 mg/l. Șoferul a declarat polițiștilor că el doar ar fi urcat la volanul automobilului și ar fi părăsit locul impactului rutier, însă gardul a fost deteriorat de un amic al său, tot în vârstă de 18 ani, cu aceeași unitate de transport. Supus testării alcooscopice și al doilea conducător auto era în stare de ebrietate, având în aerul expirat o concentrație de alcool de 1.17 mg/l. Pe numele acestor doi șoferi au fost întocmite procese penale pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate avansată.

Un alt caz s-a produs tot pe 16 aprilie c. în satul Ghiduleni, raionul Rezina, în jurul orei 03:00. Șoferul, în vârstă de 28 de ani, la volanul unui BMW, circula cu viteză excesivă și a lovit un obstacol de pe marginea drumului, după care a părăsit locul impactului.

Pentru că nu a anunțat poliția despre comiterea accidentului și nu a rămas la locul coliziunii până la sosirea oamenilor legii, conducătorul auto riscă să rămână fără permis de conducere pe un termen de la 2 până la 3 ani sau arest contravențional.

Inspectoratul de Poliție Rezina recomandă șoferilor să manifeste responsabilitate față de viața și sănătatea participanților în traficul rutier.

Foto simbol bzb.ro

Diana Maxim, ofițeră de presă la Inspectoratul de Poliţie Rezina

Distribuie

Lasă un răspuns