Donează cosița și primește în dar o carte!

A III-a ediție din cadrul Clubului Nici o zi fără lectură va lansa Campania „Donează cosița – primește o carte”, în colaborare cu Run Pink Moldova. Toate participantele, care vor dori să se tundă în scop caritabil pentru a ajuta femeile bolnave de cancer, vor primi în dar o carte, transmite stiridinmoldova.com.

În acest mod, organizatorii își propun să contribuie la sporirea compasiunii, dar și la mărirea gradului de Lectură. Evenimentul propriu-zis va avea loc pe 23 februarie, ora 15.00, la Biblioteca pentru copii „Ion Creangă” din Orhei.

Este, de altfel, o campanie nouă pentru Orhei. Dar deja fenomen în lumea întreagă, prin care femeile își pot dona podoaba capilară, în susținerea femeilor diagnosticate cu cancer, care și-au pierdut părul în urma tratamentelor.

Participarea este gratuită. Organizatorii roagă doar să le scriți un mesaj în prealabil.

Pentru mai multe detalii, puteți urmări pagina de Facebook a evenimentului.

În cadrul evenimentului din 23 februarie, organizatorii vor lansa oficial Campania „Donează cosița – primește o carte”.

Startul Campaniei va fi din 1 martie 2019. Și se va încheia în primele zile a lunii mai cu Maratonul Run Pink în Orhei, unde toate doritoarele vor alerga împreună pentru a susține femeile bolnave de cancer.

La campanie pot participa persoane de orice vârstă, iar părul donat poate fi drept, cârlionțat sau creț. Nu se acceptă părul vopsit în culori stridente (verde, albastru, roșu). Și trebuie să aibă cel puțin 20 centimetri cosița donată. Ulterior, din părul donat se vor confecționa peruci ce vor fi oferite femeilor care și-au pierdut părul în urma tratamentelor. Pentru confecționarea lor e nevoie însă și de bani, de aceea în cadrul evenimentelor organizate de către Clubul #nicio_zi_fără_lectură (lunile februarie, martie, aprilie) va fi un borcănaș unde se vor strânge donații anume pentru acest proces.

Dacă la moment nu aveți o cosiță de cel puțin 20 cm, atunci puteți ajuta campania prin simplul fapt de a dona cărți Clubului de Lectură. Cărțile neapărat trebuie să fie noi. Ele pot fi atât pentru maturi, cât și pentru copii.

 

Distribuie

Lasă un răspuns