Donaţii generoase

În ultimul timp patrimoniul or. Rezina a sporit datorită unor donaţii. Cea mai substanţială este donaţia Companiei “Lafarge Ciment (Moldova)” SA – proiectul de execuţie privind reabilitarea drumului auto de ocolire L158 – 4,7 km şi cheltuielile pentru reparaţia capitală a drumului auto L174 Şoldăneşti-Alcedar-Ciorna pe sectorul s. Ciorna cu lungimea de 2,5 km, care au costul total de circa 2,6 mln de lei.

Aproape 1 mln de lei au costat lucrările de amenajare a Orăşelului pentru instruirea rutieră a copiilor, efectuate cu suportul Ambasadei Republicii Federale Germania la Bucureşti.

Ambasada a mai donat copiilor din Rezina cu ocazia inaugurării acestui orăşel 12 biciclete, 10 trotinete, divers echipament pentru protecţie, toate acestea fiind estimate la 42,6 mii de lei (Foto Prime.md).

Cu 65 mii de lei a contribuit la realizarea proiectului „Orăşelul speranţelor”, amenajat pe un teren public din preajma Bibliotecii Publice Raionale „M.Eminescu” Asociaţia obştească de asistenţă socio-medicală la domiciliu „Casmed” din mun. Bălţi.

Şi Federaţia Moldovenească de Fotbal  a bucurat sportivii din comună cu încălţăminte, mingi, vestimentaţie şi alte echipamente pentru fotbalişti în valoare de peste 30 mii de lei.

Toate aceste bunuri, conform deciziei Consiliului orăşenesc, urmează a fi luate la evidenţă contabilă şi trecute în proprietatea Primăriei Rezina.

Reporter „C”

 

Distribuie

Lasă un răspuns