Doi tineri riscă până la şapte ani de închisoare pentru jaf

Doi tineri au fost reţinuţi pe urme fierbinţi. Aceştia au jefuit o doamnă, care se deplasa spre casă, pe str. M. Drăgan din capitală. Suspecţii s-au dovedit a fi cu vârstele de 18 şi respectiv 19 ani, originari din raioanele Orhei şi Făleşti.

Potrivit radioorhei.info, oamenii legii au fost alertaţi în seara de 25 ianuarie, de către o doamnă care a comunicat că a fost jefuită de 2 persoane necunoscute în timp ce se deplasa pe str. M. Drăgan. La locul faptei imediat au ajuns poliţiştii, pentru stabilirea tuturor circumstanţelor. Astfel, femeia în vârstă de 47 de ani, a comunicat că indivizii s-au apropiat de ea şi în mod deschis i-au sustras portmoneul în care se aflau bani şi actele personale, după care au fugit într-o direcţie necunoscută. Totodată femeia le-a descris poliţiştilor cum arătau şi în ce erau îmbrăcaţi indivizii.

Graţie intervenţiei prompte a poliţiştilor, indivizii au fost reţinuţi în curtea unui bloc din sect. Ciocana, aceştia fiind ulterior recunoscuţi de victimă. Indivizii au fost escortaţi la inspectorat unde în cadrul acţiunilor procesual penale şi-au recunoscut vinovăţia. În cadrul investigaţiilor poliţiştii au stabilit că tinerii au mai fost judecaţi pentru infracţiuni similare iar recent au fost eliberaţi din locurile de detenţie.

Tinerii au fost plasaţi în arest pentru 30 de zile şi sunt cercetaţi penal pentru jaf, care conform legislaţiei în vigoare se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 7 ani.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns