Dodon: “Care este sensul pentru anticipate, dacă există Guvernul care conlucrează cu președintele?”

Președintele Igor Dodon consideră că alegerile prezidențiale ar trebui să se desfășoare pe 8 noiembrie, anul viitor, „atunci când e cald”. Acesta mai admite remanieri în componența Guvernului Ion Chicu, pe parcursul lunilor februarie-aprilie 2020 și anunță o modificare a structurii Cabinetului de Miniștri, pe motiv că aceasta nu ar fi funcțională

Cred că este o dată bună, afară atunci încă e cald. Și lumea trebuie să știe din timp, ca să se pregătească de alegeri. Campania electorală începe cu 60 de zile înainte, adică pe 8 septembrie. Este o opțiune bună”, a spus Dodon, într-o emisiune la N4.

El a mai afirmat că nu ar admite modificarea Constituției în vederea revenirii la alegerea președintelui Republicii Moldova în Parlament.

Așa ceva nu va fi. Alegerile prezidențiale vor fi directe”, a spus Dodon.

De asemenea, el s-a arătat din nou convins că Guvernul Chicu nu va putea fi demis și alegeri parlamentare anticipate nu vor avea loc.

Guvernul Chicu nu cade în anul 2020. Eu consider că în 2020 noi vom avea doar alegeri prezidențiale, iar Guvernul Chicu are toate șansele, și eu sunt sigur, că poate să se afle în funcție până 2023. Căderea Guvernului Chicu înseamnă alegeri parlamentare anticipate”, a declarat Dodon, adăugând că PSRM este gata de anticipate, „dar care este sensul pentru anticipate, dacă există Guvernul care conlucrează cu președintele?”.

Totodată, remanieri în Guvernul Chicu ar putea avea loc, dar nu imediat după Revelion, ci în lunile februarie-aprilie.

„Este necesar de modificat structura Guvernului, ea nu este funcțională. Unele ministere trebuie să le divizăm în două, să revedem funcțiile încă o dată. Evident, în cazul acesta, și unii miniștri vor fi schimbați”, a afirmat Igor Dodon.

 

Distribuie

Lasă un răspuns