DOC// Scandalul cu muzică funerară de pe strada Mateevici 40. Locatarii, reclamați la poliție pentru injurie și defăimare

Cele trei familii care locuiesc în apartamente la sol pe strada Mateevici 40, terorizate luni în șir să asculte marșuri funerare în regim non-stop, dar și avocatul acestora, au fost reclamați la poliție, fiind acuzați de injurie și defăimare.

Potrivit portalului anticorupție.md, fosta funcționară de la Primăria Chișinău, Raisa Timofei, și ginerele ei, omul de afaceri Vasile Lesnic, care ar fi încercat să-i determine pe vecinii lor să le vândă locuințele la prețuri derizorii, i-au denunțat la poliție aceștia, dar și pe avocatul lor, pentru că au făcut declarații pentru presă.

Denunțătorii îi acuză pe Natalia Busuioc, Andrei Stavinschi și Igor Ratușneac, care dețin apartamente la sol în curtea de pe strada Alexe Mateevici 40 sunt, de fapt, cei care au făcut ca muzica funerară să răsune non-stop și că au chemat presa ca să le facă probleme.

Potrivit petiționarilor, din cauza celor trei familii nu se pot bucura de bunurile lor și că au fost nevoiți să-și ofere imobilele în comodat. Mai mult, aceștia spun în plângerea lor că niciodată nu au cerut celor trei familii să plece.

Cerere Timofte by UNIMEDIA on Scribd

Timofei Raisa a invocat faptul că „toată viața a trăit-o în acord cu legea, cu buna-credință, cu ordinea publică și cu bunurile moravuri”, iar în activitatea sa profesională a respectat „un standard de conduită, manifestat prin corectitudine, onestitate și transparență”, ținând cond nu doar de interesele personale, dar și de interesele altor persoane.

Vasile Lesnic a cerut tragerea la răspundere contravențională a avocatului Ștefan Balmuș pentru că a declarat jurnaliștilor de la portalul Anticorupție.md că a opinat că ar fi intrat în cârdășie cu angajații poliției.

Amintim că portalul Anticorutie.md a publicat, la 24 ianuarie 2020, un reportaj despre modul în care un om de afaceri ar încerca să-i determine pe vecinii săi să le vândă locuințele la prețuri derizorii.

La o zi de la publicarea reportajului, muzica a fost oprită.

Cele trei familii care dețin apartamente la sol într-o curte de pe strada Alexe Mateevici din Chișinău erau terorizate de câteva luni să asculte în regim non-stop muzică funebră.

Sursa: unimedia.info

Distribuie

Lasă un răspuns