DOC// Maia Sandu a prezentat raportul alternativ de 100 de zile a “Guvernului Dodon.”

Partidului Acțiune și Solidaritate în frunte cu Maia Sandu și deputații PAS au prezentat astăzi, 25 februarie, Raportul alternativ de 100 de zile după ce în această perioadă Guvernul lui Dodon a demonstrat incompetență și rea-voință. Asta în contextul în care la sfârșitul săptămânii trecute s-au împlinit 100 zile de când a fost învestit Guvernul Chicu, informează un comunicat al formațiunii.

„Deputații PSRM și PD au demis din lașitate și frică un Guvern orientat spre cetățeni, care a eliminat scheme corupte, a reușit să restabilească credibilitatea țării pe plan internațional, a adus bani în buget și a început să facă progrese în reforma justiției. În schimb, au votat în mare grabă un Guvern subordonat Președintelui Dodon, format din aceiași oameni și bazat pe aceleași metode cu care a operat regimul lui Plahotniuc.

Iată că după 3 luni de zile, acest Guvern nici măcar nu dorește să comunice clar și transparent cu cetățenii și să explice cu ce s-a ocupat tot acest timp în afară de a merge la ședințe la Igor Dodon cu închinăciuni. Ați văzut vineri cum un ditamai Prim-ministru a încercat să se furișeze pe ușa din spate a Parlamentului, neinvitat și neanunțat, cu un discurs plin de afirmații contradictorii. Îi felicit și îi mulțumesc pe colegii mei din Parlament pentru că au insistat pe respectarea legii și a procedurilor și au demonstrat că opoziția este puternică și poate să apere procesele democratice. Ați mai văzut probabil și un document publicat care se pretinde a fi un raport pe o sută de zile, dar care nu spune nimic”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit comunicatului „Partidul Acțiune și Solidaritate a prezentat un Raport alternativ celui făcut de Guvernul lui Dodon, un raport care spune adevărul despre ce reprezintă guvernul actual în frunte cu prim-ministrul Chicu”.

În context, Maia Sandu a vorbit despre majorarea tarifelor la transportul interurban, creșterea prețului la carburanți, facturile exagerate la agentul termic, dar și despre lipsa progreselor în implementarea reformelor și, în consecință, izolarea Republicii Moldova pe plan internațional. De asemenea, liderul PAS s-a referit și la schemele de corupție și repunerea în funcții a oamenilor lui Plahotniuc și a oamenilor cu probleme de integritate care au fost vizați în investigații jurnalistice.

În raport PAS a încercat să demonstreze că „acest Guvern este orientat împotriva cetățenilor, pentru că este: un Guvern al scumpirilor; un Guvern al ‘micilor’ reforme, adică al reformelor mimate; un Guvern al izolării internaționale; un Guvern al preluării schemelor și corupției”.

Întreg raportul poate fi vizualizat mai jos.

Sursa: deschide.md

Distribuie

Lasă un răspuns