Dle primar, daţi-mi voie să vă pup fundul!

Portalul Tribuna a publicat un editorial întitulat “Dle primar, daţi-mi voie să vă pup fundul”. Deşi se referă în principiu la situaţia din Chişinău, autorul articolului, Dumitru Spătaru, abordează o problemă extrem de actuală pentru toată R.Moldova, inclusiv raioanele din ex-judeţul Orhei şi, mai ales, Rezina.

“De mulţi ani urmăresc atent politica ce se face în Republica Moldova – şi la nivel central, şi la nivel local. Am observat că există o categorie anume de indivizi (jurnalişti, analişti politici, bloggeri, politicieni de un nivel mai mic decât primul, oameni de afaceri, lideraşi pe domenii etc.), care, indiferent de cine e la putere, ei sunt cu puterea. Cu riscul de a ofensa pe cineva, recunosc că eu îi numesc „pupcurişti”.

Nu am inventat eu acest termen, dar îl folosesc pentru că se potriveşte perfect respectivilor indivizi. Ei sunt ca nişte consumatori de droguri – total dependenţi de putere, indiferent de culoarea ei politică. Toată viaţa acestor indivizi decurge sub lozinca: „Şeful, daţi-mi voie să vă pup fundul”. Unii fac afaceri pe seama apropierii lor de putere, alţii obţin alt fel de profit sau îşi satisfac anumite interese, iar a treia categorie pur şi simplu se complac că au trecere la putere…

Nu aceşti oameni mă deranjează – dacă Dumnezeu îi suportă şi îi mai ţine încă pământul, probabil este un rost şi în existenţa lor. Am scris acest material ca un avertisment pentru Primarul (de Chişinău), indiferent cine e fi acesta. Pentru că mulţi dintre acei ce ajung în funcţii importante pierd contactul cu lumea reală şi încep să trăiască în lumea pe care le-o creează pupcuriştii”, mai concretizează editorialistul.

Din păcate, nu numai Chişinăul, toată republica este plină de asemenea pupcurişti care, ca muştele, se strâng în jurul autorităţilor, asigurându-le acestora o viaţă confortabilă într-o lume paralelă cu cea reală. CUVÂNTUL a abordat de câteva ori această problemă. Fără schimbări! Aşa şi trăim de ani de zile, unii (autorităţile şi pupcuriştii) în paradisul lor, alţii, cei mai mulţi, în mizeria noastră…


Tudor Iaşcenco

Distribuie

Lasă un răspuns