Director nou la CNA

Şeful Direcţiei urmărire penală din cadrul Centrului Naţional Anticorupție (CNA), Bogdan Zumbreanu, a fost desemnat câștigător al concursului pentru funcția de director al instituţiei.

Pentru candidatura lui și-au dat votul majoritatea membrilor Comisiei parlamentare juridică pentru numiri și imunități. Pentru a fi confirmat în funcție, candidatura lui Bogdan Zumbreanu urmează a fi acceptată și de Parlament.

Numele lui Zumbreanu  figurează în mai multe cazuri pierdute de Republica Moldova la CEDO. Anterior, el a explicat pentru Ziarul de Gardă că fiecare dintre aceste cazuri a fost examinat și nu s-a confirmat vinovăția sa directă în aceste dosare.

Potrivit ultimei declarații de avere, Bogdan Zumbreanu deține în proprietate un apartament de 104 m2, procurat în 2013 și estimat la circa jumătate de milion de lei, și un Hunday Tucson, procurat în leasing anul trecut cu 500.000 de lei.

De asemenea, Zumbreanu indică în declarația sa de avere mai multe cadouri primite în ultimii ani. În 2015, cu ocazia zilei de naștere, el a primit în dar o armă evaluată la 149.000 de lei, cu ocazia căsătoriei din 2011 a primit daruri de 292.000 de lei. Cu ocazia zilei de naștere a copilului a primit daruri de 7.000 de euro.

În 2016, câștigătorul concursului pentru șefia CNA a avut un salariu de 200.000 de lei. De asemenea, oficialul are mai multe datorii. Un credit de aproape un milion de lei, contractat în 2013 de la “Victoriabank”, cu o dobândă de 8 % și un contract de leasing de 22.200 de euro, semnat în 2016, pentru mașina procurată.

Anticoruptie.md

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns