Din patru instituţii de stat Guvernul a creat una – Agenția Servicii Publice – „Ghișeul unic”

Cabinetul de miniștri a decis constituirea Agenției Servicii Publice. Astfel, potrivit serviciului de presă al Guvernului, se aplică principiul ghișeului unic la prestarea serviciilor publice și se asigură digitalizarea acestora, inclusiv eficientizarea proceselor operaționale și reducerea costurilor suportate de către cetățeni.

 

Potrivit hotărârii Executivului, Întreprinderea de Stat „Centrul Resurselor Informaționale de Stat „Registru” este reorganizată prin transformare în Instituția publică „Agenția Servicii Publice”, care va fi în subordinea Guvernului. În noua entitate vor intra prin fuzionare ÎS „Camera Înregistrării de Stat”,  ÎS „Cadastru”, Serviciul Stare Civilă din subordinea Ministerului Justiției și Camera de Licențiere din subordinea Ministerului Economiei.

 

Urmare a unificării prestatorilor de servicii publice, tarifele pentru serviciile prestate vor fi reduse. Totodată, Agenția va asigura modernizarea serviciilor publice, va facilita accesul populației la acestea și va spori eficiența dialogului dintre autorități și cetățeni, susţine sursa citată.

 

În opinia premierului Pavel Filip „acţiunile de acest gen sunt o lovitură directă pe birocraţie şi corupţie”.

 

Agenția Servicii Publice a fost creată în conformitate cu prevederile Reformei administrației publice și a Planului de acțiuni privind reforma de modernizare a serviciilor publice pentru anii 2017-2021, se mai menţionează în comunicat.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns