Din arest la domiciliu, Şor emite dispoziţii buclucaşe ca primar

Chiar dacă se află în arest la domiciliu, pe 1 noiembrie 2016 Ilan Șor,  actualul primar de Orhei a semnat o dispoziție, prin care solicită ca angajații de la primărie să prezinte mai multe acte în original. În dispoziția care a fost  pubicată pe Facebook de către ex-primarul de Orhei Vitalie Colun nu se explică de ce angajaţii ar trebui să prezinte buletinul de identitate, pașaportul, livretul militar în original, dacă în dosarele lor sunt copiile actelor respective.

Vitalie Colun susține că în acest mod se încearcă verificarea funcţionarilor care au participat la alegerile din 30 octombrie şi intimidarea lor să nu meargă la alegerile din turul doi.

”Întrucât mie, în calitate de consilier orășenesc, nu mi s-a răspuns care-i motivul acestei dispoziții, sunt tentat să cred că angajaților primăriei li se pregătește o surpriză neplăcută. Dacă într-adevăr aceste documente sunt necesare pentru încheierea unui nou contract de muncă, apoi era mai potrivit ca dispoziția să fie emisă după alegeri pentru a nu trezi interpretări și dubii. Orășenii au ieșit la votare fără să țină seama de indicaţiile echipei lui Şor de a boicota alegerile”, spune ex-primarul. 

Dl Colun îndeamnă orheienii să nu se lase intimidați și să iasă la votare.

Victor Verega, șeful Oficiului Teritorial Orhei al Cancelariei de Stat ne-a relatat că a văzut dispoziția respectivă pe rețelele de socializare: ”Primăria trebuie să ne prezinte actul respectiv într-un termen de 10 zile. Nu pot să spun că actul este unul ilegal, însă cred că ceva nu este la cale. Oamenii lui Şor au pichetat toate secțiile de votare, încercând să intimideze lumea să nu-și facă datoria cetățenească. Am fost martor când duminică, pe la ora 16.00, la secția de votare de la grădinița de copii din cartierul Bucuria, patru consilieri din fracțiunea ”Pro Ornei” chemau oamenii să nu voteze. Chiar le-am zic: nu vă este rușine să veniți aici cu BMW-uri, în haine de lux şi să speriați lumea!?” a spus dl Verega.

Șeful oficiului a precizat că la votarea din 30 octombrie s-au prezentat cu circa 3000 de alegători mai puțin decât la alegerile locale din 2015, semn că boicotul organizat de oamenii lui Șor parțial și-a facut efectul.

Viceprimarii de Orhei Viorel Dandara şi Regina Apostolov nu au răspuns la telefon pentru a comenta dispoziţia  buclucașă.

Ion Cernei    

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns