Din 14 decembrie,soferii raman fara permis!

Din 14 decembrie, șoferi prinşi băuţi la volan riscă să rămână fără permis de conducere!

Conform unei legi publicate recent în Monitorul Oficiale al R.Moldova, conducătorilor auto care vor fi depistati la volan în stare de ebrietate li se va ridica permisul de conducere, nu se va elibera un permis provizoriu, adică șoferul va rămâne suspendat până la decizia finală a instanței de judecată, mașina va fi ridicată și transportată la o parcare special, şoferul va trebui să achite 250 lei pentru transportare și încă 50 de lei pentru fiecare oră de parcare, în funcție de gravitate, va exista și riscul de anulare a permisului de conducere, relatează http://www.autoexpert.md.
Potrivit sursei citate, şoferii cărora li se va anula complet permisul de conducere, vor putea obține unul nou abia după 4 ani de la senința definitivă. Și nu oricum, ci doar după ce vor susține examenul repetat: proba teoretică și practică. Din nou, examenul va putea fi susținut numai după ce șoferul cu pricina va finisa un curs de instruire anti-alcool, cu o durată de 20 de ore și un cost de 4000 de lei!
Toate astea, pe lângă amenda usturătoare, cuprinsă între 17.500 lei la 25.000 de mii de lei. Dacă aceeași faptă a fost soldată și cu cauzarea din imprudență a leziunilor corporale medii, pedeapsa cu amenda crește până la 50 de mii de lei sau închisoare de până la 4 ani.

Sursa: autoexpert.md

Distribuie

Lasă un răspuns