Dificultăți la vămuirea mașinilor cu numere transnistrene

Șoferii acuză dificultăți la vămuirea mașinilor cu numere transnistrene. Motivul este că o parte din actele solicitate de autorități nu se mai păstrează în arhivele din stânga Nistrului.

Șeful Biroului pentru reintegrare, Gheorghe Bălan, a declarat pentru IPN că se elaborează un proiect de hotărâre de Guvern care va prevedea mecanismul care să le permită cetățenilor să-și vămuiască automobilele în lipsa unor acte. Una dintre posibilități ar fi o declarație pe proprie răspundere pe care o vor semna posesorii de automobile cu numere de înmatriculare transnistrene. Estimativ, acest proiect de hotărâre ar putea fi examinat săptămâna viitoare.

Începând cu 1 aprilie 2017, va fi interzisă circulația pe drumurile publice a autovehiculelor cu numere de înmatriculare în stânga Nistrului în cazul conducătorilor care dețin permis de conducere al Republicii Moldova și domiciliază în dreapta Nistrului. Timp de trei luni, în perioada 1 ianuarie-1aprilie, posesorii de automobile înmatriculate peste hotare sau în stânga Nistrului, indiferent de termenul de exploatare, le pot plasa sub regimul vamal de import cu achitarea accizei în mărime de 30% din cota stabilită pentru anul 2016.

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns