Dialogul dintre autorităţile publice şi oamenii de afaceri lasă de dorit

În sala de ședințe a Consiliului raional Rezina recent s-a desfășurat Masa rotundă Guvernarea transparentă și incluzivă: participarea mediului de afaceri la dialog cu autoritățile publice. Evenimentul a fost organizat de Centrul de Antreprenoriat și Politici Economice, Camera de Comerț și Industrie a R. Moldova, Agenda Locală de Business și Centrul Internațional de Antreprenoriat Privat.

Întrunirea a avut drept scop elucidarea problemelor care există între autoritățile publice și business şi soluţiile de îmbunătățire a dialogului. Au participat reprezentanți ai autorităţilor publice locale din Rezina şi din Șoldănești, societăţii civile și mass-media, agenți economici.

Directorul Filialei Orhei a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Vitalie Colun (în stânga) şi juristul Viorel Pârvan au vorbit despre importanța îmbunătățirii dialogului între autoritățile publice și business.

Participanții s-au axat mai mult pe problemele existente în aceste relaţii şi care împiedică dezvoltarea businessului mic şi mijlociu, lipsa transparenţei în activitatea mai multor autorităţi publice, au venit cu propuneri pentru a schimba situația.

Liuba Stavinschi

 

 

Miercuri, electoral

Distribuie

Lasă un răspuns