Despre cazul de înscenare a suicidului unui copil la Pecişte

Conform unui filmuleţ postat pe reţelele de socializare, o femeie din satul Peciște, raionul Rezina, a încercat să își împingă copilul în vârstă de 3-4 ani spre suicid. Aceasta a filmat momentul, în care îi explică băiețelului ce trebuie să facă.

 

Solicitat să comenteze cazul, primarul s. Pecişte, Emanuil Scânteianu, ne-a relatat că asta a fost doar o înscenare prostească. Femeia în cauză este divorţată de soţ şi locuieşte cu copilul în Pecişte la un unchi în vârstă. Dânsa ar fi recurs la această înscenare după o ceartă cu rudele şi filmuleţul a fost de fapt adresat lor, dar cineva l-a plasat pe facebook, de unde apoi l-au preluat câteva posturi de televiziune.

Copilul este foarte bun, frecventează grădiniţa din sat, în relaţiile dintre mamă şi copil n-au fost observate careva dificultăţi. De ce anume dânsa a recurs la această înscenare încă nu-i clar, a spus primarul, mai adăugând că Poliţia din Rezina a intervenit rapid şi în acea seară a ridicat femeia şi copilul. Băieţelul a fost plasat la o soră a mamei sale din Rezina, iar femeia a fost dusă la Spitalul raional pentru o testare medicală.

Irina Burdujan, ofiţeră pentru relaţiile cu mass-media la Inspectoratul de Poliţie Rezina a confirmat informaţia primarului, accentuând că băiețelul este în siguranţă la rude, iar de mama sa se ocupă medicii şi organele de resort. Pe caz a fost deschis un dosar penal pentru violență în familie. În procesul anchetei oamenii legii urmează să determine cauzele reale care au condiţionat această înscenare odioasă, dar şi soarta de mai departe a mamei şi copilului.

Reporter „C”

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns