Desemnând un nou candidat la funcţia de prim-ministru Dodon a încălcat legea…

La ședința legislativă de astăzi a fost votat noul Guvern, în frunte cu Ion Chicu. 62 de deputați din PSRM și PDM și-au dat votul de încredere pentru noul Executiv. Fracțiunea ȘOR s-a abținut de la vot, iar Blocul ACUM a părăsit sala de ședință înainte de procedura de vot. Astfel, Parlamentul a acordat votul de încredere asupra Programului de activitate și întregii liste a Guvernului în următoarea componență:

Ion Chicu – prim-ministru; Sergiu Pușcuță – viceprim-ministru, ministru al finanțelor; Alexandru Flenchea – viceprim-ministru pentru reintegrare; Anatol Usatîi – ministru al Economiei și Infrastructurii; Pavel Voicu – ministru al Afacerilor Interne; Fadei Nagacevschi – ministru al Justiției; Aureliu Ciocoi – ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene¸ Victor Gaiciuc – ministru al Apărării; Corneliu Popovici – ministru al Educației, Culturii și Cercetării; Viorica Dumbrăveanu – ministru al Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale.

Potrivit deputatului PAS Serghei Litvinenco, Igor Dodon a încălcat legislația desemnând un nou candidat la funcția de premier. „Conform Legii cu privire la Guvern, prim-ministrul își prezintă în scris demisia președintelui RM în termen de cel mult 3 zile calendaristice de la data adoptării moțiunii de cenzură. O astfel de cerere nu a existat, deci, în principiu, ceea ce a făcut Dodon când a desemnat candidatul la funcția de prim-ministru e o încălcare vădită a art/.11 încorporat cu 13 din Legea cu privire la Guvern”, a precizat Sergiu Litvinenco.

Litvinenco a mai adăugat că probabil, va urma o adresare la Curtea Constituțională, care să se exprime pe marginea situației respective.

 

Distribuie

Lasă un răspuns