Deputatul orheian Roman Boțan îşi retrage semnătura de pe proiectul de lege

Deputatul Roman Boțan a anunțat că retrage semnătura de pe proiectul de lege privind liberalizarea capitalului și stimularea fiscală. Într-o postare pe reţelele de socializare, citată de radioorhei.info, parlamentarul spune că în ședința Legislativului din 23 decembrie 2016 a atenționat despre necesitatea examinării atente a raportului de expertiză anticorupție asupra proiectului dat, care la acea dată nu fusese prezentat de CNA.

În urma examinării obiecțiilor și concluziilor din raportul, care a fost remis parlamentului la începutul lunii ianuarie, deputatul a constatat inoportunitatea promovării proiectului.

Amintim că în luna decembrie 5 deputați din majoritatea parlamentară, printre care președintele Parlamentului Andrian Candu și deputatul din Orhei, Roman Boțan au semnat un proiect de lege care prevedea legalizarea capitalurilor, proveniența cărora nu putea fi justificată, în schimbul unei taxe de 2%.

Proiectul a fost votat în prima lectură și primit cu reticență de organismele financiare internaționale. În republică mai mulți experți au criticat dur proiectul, spunând că astfel se creează posibilitatea legalizării banilor furați din băncile moldovenești și privatizarea mai multor întreprinderi care vor fi scoase la vânzare în acest an. Ulterior, preşedintele Parlamentului Andrian Candu, a anunţat că Proiectul de lege privind amnistia fiscală și liberalizarea capitalului a fost retras din Parlament.

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns