Deputați: Moratoriul pe subiecte ideologice și geopolitice este unul benefic pentru societate

Igor Dodon: moratoriul  va contribui  la concentrarea partidelor din majoritatea parlamentară pe dezvoltarea țării și nu va permite dezbinarea societății.

 

Moratoriul pe subiecte ideologice și geopolitice, anunțat de președintele Igor Dodon, este unul benefic și demonstrează un anumit grad de maturitate politică. Declarațiile au fost făcute în platoul postului de televiziune Vocea Basarabiei, transmite IPN.

Deputatul blocului ACUM Vladimir Bolea consideră că ideea acestui moratoriu este una foarte bună. Potrivit lui, sensul formării actualei coaliții a fost că ambii jucători politici, PSRM și blocul ACUM, au apreciat la justa valoare problemele Republicii Moldova. Una dintre aceste probleme este lipsa totală a statului de drept.

Potrivit lui, acest moratoriu aduce plus valoare și maturitate și toată lumea încearcă să facă pași reali pentru a schimba situația politică.

Deputatul socialist Adrian Le-bedinschi susține că odată cu semnarea acordului de colaborare cu blocul ACUM, Partidul Socialiștilor a făcut foarte mari cedări. „Suntem diferiți, avem viziuni, inclusiv geopolitice, absolut diferite, de aceea, s-a intervenit cu acest moratoriu – în scopul menținerii alianței, în scopul dezvoltării statului. Să ajungem când cetățenii vor trăi bine și atunci vom discuta despre stânga și dreapta”, a declarat socialistul.

Luni, 17 iunie, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat că pentru ca noua guvernare să se consolideze și să reziste, este important ca o perioadă de timp să fie anunțat un moratoriu pe sub-iecte ideologice și geopolitice care dezbină societatea.

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns