Demnitarii locali analizează posibilităţile şi problemele APL

Alături de Viorel Furdui, preşedintele CALM, la eveniment au mai participat preşedintele raionului Şoldăneşti, Nicolae Mândru şi Valeriu Lopaci, vicepreşedintele Asociaţiei primarilor din raionul Şoldăneşti (de la dreapta).

Viorel Furdui, preşedintele Congresului Autorităţilor Locale din Moldova s-a întâlnit cu membrii Asociaţiei Primarilor din raionul Şoldăneşti.

Dl Furdui a informat primarii despre situaţia actuală în APL din republică şi priorităţile asociaţiei la nivel naţional, dar şi internaţional, despre misiunea ei, principiile de activitate, scopul şi obiectivele principale ale CALM, despre serviciile oferite de Congres, inclusiv consultaţii şi suport informaţional în legătură cu problemele cu care ei se confruntă.

În cadrul şedinţei au fost dezbătute probleme actuale ce ţin de delimitarea competenţelor dintre APL şi serviciile desconcentrate în teritoriu, deficienţe în procesul descentralizării la nivel local, dar şi alte subiecte la zi, relatează soldanesti.md.

Congresul Autorităţilor Locale din Moldova este o organizaţie neafiliată politic, uniune de persoane juridice (unităţi administrativ-teritoriale) în baza deciziei consiliilor locale/municipale. Organizaţia este recunoscută în calitate de partener de dialog al Guvernului, fiind membră şi participantă activă în majoritatea structurilor internaţionale relevante în domeniul APL.

De asemenea, Viorel Furdui s-a întâlnit şi cu primarii din raionul Rezina. În afară de schimbul de informaţii despre activitatea CALM şi APL din teritoriu, la întrunirea din Rezina a avut loc realegerea organelor de conducere ale Asociației primarilor din raion membri ai CALM. Simion Tatarov, actualul președinte al Asociației primarilor din raionul Rezina membri ai CALM a propus ca în această funcţie să fie ales Efim Mardari, primarul de Meșeni. Propunerea a fost susţinută de toţi primarii prezenţi la întrunire. În calitate de vicepreşedinţi au fost aleşi Angela Ursachi, primara de Mateuţi şi Mihai Budurin, primarul de Trifeşti, iar secretară a asociaţiei – Valentina Burdujan, primara comunei Solonceni.

Distribuie

Lasă un răspuns