Deficit acut de cadre în Direcţia Finanţe Şoldăneşti

Pagina web a Consiliului Raional Şoldăneşti publică repetat anunţuri de angajare a cinci colaboratori în Direcţia Finanţe, din cei 12 specialişti conform organigramei. Este vorba de șef adjunct, șef secție elaborarea și administrarea bugetului, șef secție contabilitate bugetară, contabil-șef, specialist principal Direcție şi specialist superior secția elaborarea și administrarea bugetului și specialist secția contabilitate bugetară.

Potrivit şefului Direcţiei Finanţe Şoldăneşti, Iurie Prisăcari, aceste funcţii au devenit vacante pe parcursul ultimilor doi ani – unii colaboratori au plecat la pensie, alţii s-au concediat din diverse motive. Alte câteva funcţii sunt ocupate tot de pensionari, care în orice moment pot depune cerere de eliberare. Doritori de a ocupa posturile vacante nu prea sunt. Funcţia de șef adjunct, șef Secție elaborarea și administrarea bugetului, de exemplu, este liberă din octombrie 2017, spune dl Prisăcari, menţionând că cei care au răspuns la anunţurile Direcţiei ori n-au întrunit condiţiile funcţiei, ori au rămas dezamăgiţi de salariul propus.

„Şi mai există o problemă – incertitudinea privind soarta raioanelor or, lumea tot mai insistent vorbeşte despre o eventuală reformă administrativ-teritorială. În această situaţie un specialist bun, cu un loc potrivit de muncă, nu va risca, chiar dacă şi-ar dori să facă carieră în domeniul public”, a mai menţionat şeful Direcţiei.

Foto simbol. Sursa: e-contabilitate.info
Tudor Codreanu

Distribuie

Lasă un răspuns