DECLARAȚIE:REGIMUL OLIGARHIC AL MARII CORUPȚII TREBUIE SĂ PLECE

Partidul Liberal Reformator

DECLARAȚIE

Partidul Liberal Reformator urmărește cu atenție și îngrijorare evenimentele de ultimă oră. Criza constituțională care a generat o periculoasă dualitate de putere a aruncat Republica Moldova la periferia spațiului geopolitic european.

PLR a atenționat încă din 2013 despre marele pericol care avea să-l poarte pentru Republica Moldova un regim format în jurul unor oligarhi corupți și fără scrupule.
În alegerile din 2014 reformatorii au accentuat acest pericol, mergând în campanie cu sloganul „Pentru Moldova, fără oligarhi”. Prin fraude, abuzuri și șantaj PLR a fost scos din Parlament, dar formațiunea a continuat și în afara lui să se bată în instanțele de judecată capturate ale regimului pentru scoaterea la lumină a marilor furturi din sistemul bancar și concesionarea ilegală a Aeroportului Internațional Chișinău.

Astăzi reiterăm, că după eliberarea completă a instituțiilor statului din captivitatea sistemului corupt, PLR va cere noilor autorități politice și judiciare reluarea tuturor marilor dosare de furt și abuz care au prejudiciat grav economia și imaginea Republicii Moldova, au dus la pauperizarea generală a cetățenilor și au motivat exodul masiv a populației tinere.

Partidul Liberal Reformator, care a susținut necondiționat blocul ACUM în campania electorală din februarie 2019, își exprimă îngrijorarea față de cedarea întregii puteri legislative (Președinția și Parlamentul) Partidului Socialiștilor, formațiune extremistă, de sorginte neocomunistă, care a făcut în repetate rânduri declarații revanșarde și apeluri deschise la nimicirea unioniștilor.

În același timp, Partidul Liberal Reformator recunoaște legitimitatea guvernului Sandu, își exprimă sprijinul politic Blocului ACUM în acțiunile lui de dezoligarhizare a statului și cere Partidului Democrat să deblocheze imediat instituțiile statului pentru a evita escaladarea crizei și aducerea ei la consecințe și mai grave.

Chișinău, 12 iunie 2019

Distribuie

Lasă un răspuns