Decizie fără precedent! La Orhei, taxa locală pe tutun a fost majorată cu 500%

Consiliul Municipal Orhei a majorat din nou taxa locală pentru vânzarea produselor de tutun și alcool. Astfel, pentru agenții economici care comercializează alcool, tarifele vor crește cu 100%, iar pentru comercianții de tutun – cu 500%, transmite UNIMEDIA.

Potrivit proiectului, pentru cei care comercializează ambele categorii de produse – și tutun și alcool, creșterea va fi de 600%. În cazul în care un punct comercial vinde bunuri în regim non-stop, adică 24 de ore pe zi, taxele locale sunt majorate cu încă 50%.

Această decizie a fost propusă și pusă în aplicare la inițiativa primarului Ilan Șor. Decizia anterioară de majorare a taxelor a fost luată de Consiliul Municipal din Orhei în data de 16 iunie curent.

Potrivit primarului de Orhei, majorarea taxelor pentru aceste categorii „ar trebui să aibă un efect disuasiv asupra răspândirii tutunului și a alcoolului, care va servi la combaterea acestor fenomene sociale adverse. Acest lucru va contribui la educarea societății și, în primul rând, are drept scop protejarea tinerei generații, cea mai vulnerabilă la aceste tentații.

În același timp, fondurile suplimentare colectate în bugetul local sunt planificate să fie cheltuite pentru plățile sociale și proiectele sociale implementate în oraș.

Lupta împotriva fumatului, alcoolismului și a jocurilor de noroc reprezintă unul dintre punctele prioritare și fundamentale ale politicii de administrare. Devenind primarul orașului Orhei, Ilan Șor a interzis bussinesul cu jocurile de noroc.

De asemenea, s-a consolidat controlul asupra comerțului cu alcool și tutun, fiind introduse în mod constant condiții și cerințe mai stricte, inclusiv prin majorarea taxelor locale pentru comerțul cu aceste categorii de bunuri”, se arată într-un comunicat de presă emis de Primăria Orhei.

Foto simbol: ziarelive.ro.

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns