De Ziua Mondială a Muzicii au concertat în stradă

Pe 1 octombrie, de Ziua Mondială a Muzicii, în scuarul Centrului raional de Cultură ”A.Suruceanu” din municipiul Orhei s-a dat un concert pentru toţi doritorii. În scena improvizată au evoluat ansamblul vocal Grai, Rock group M.D.M şi toate patru colective artistice de la această instituţie.

Gheorghe Ioniță, directorul Centrului, ne-a relatat că în această zi sunt promovate toate genurile artei muzicale:

”Muzica este prezentă în viaţa fiecărui om, ne vindecă sufletul, ne influenţează comportamentul şi ne modelează starea de spirit. Iată de ce am decis ca după ora 17.00 să organizăm acest concert, care a fost primit cu bucurie de orheieni. Am concertat cu nespusă bucurie”, a menționat dl Ioniță.

Andrei Midoni, conducătorul orchestrei Poiana Codrului de la Telenești, a participat în calitate de acordeonist în cadrul orchestrei de la Centrul de cultură din Orhei:

”La momente solemne organizăm cu artiştii din raioanele vecine orchestre precum fotbaliștii – selecționate. Astfel, spectatorul mai vede și altă măestrie interpretativă. Azi am făcut o sărbătoare nu numai pentru noi, dar și pentru public”, a remarcat dl Midoni.

Natalia Cupcea, moderatoarea manifestării, a relatat că  asemenea spectacole vor deveni tradiție:

”Ideea a fost primită cu entuziasm de către muzicanții din colectivele noastre. De Ziua Mondială a Muzicii să faci un cadou Orheiului – ce poate fi mai sublim!”, a spus dna Cupcea.

Reporter “C”  

Distribuie

Lasă un răspuns