De Ziua Familiei au felicitat dinastiile din profesie

Într-un mod original au marcat Ziua Familiei asistenta socială Angela Prisăcaru din Primăria Verejeni împreună cu Doina Rusu, șefa de post din localitate, Iulia Cazacu, șefa căminului de cultură, Maria Sofroni, angajată la căminul de cultură. Cu buchete de flori, dânsele au mers și au felicitat familii din sat, care au serviciu sau afaceri comune. 

Astfel, au vizitat întreprinderile individiale ”Mihail Cazacu” și  ”Tudor Cazacu”, patronii cărora muncesc împreună cu soțiile lor, Oficiul Medicilor de Familie, unde medica Mariana Golban muncește alături de mama sa Tatiana, care este asistentă medicală; Oficiul poștal, unde activează Ana Cazacu și Olga Bostan, care sunt rude apropiate. Dna Prisăcari ne spune că asemenea acțiune a organizat pentru prima dată:

”Ideea a fost să-i felicităm pe membrii acestor familii, uniți prin destin să muncească alături. A fost important s-o facem, fiindcă la activitățile din cadrul Festivalului familiei asemenea dinastii rămâneau în umbră, ceea ce nu era tocmai bine. Or, în mai bine de 30 la sută din familiile de la noi din sat, mai ales cele de intelectuali, mulți copii își aleg profesiile părinților.

Medica Mariana Golban ne-a mărturisit: ”Ne-am bucurat mult de această surpriză frumoasă. Chiar ne-a schimbat atmosfera de muncă pentru întreaga zi. La moldoveni familia întotdeauna a fost temelia societății și ar fi bine ca tradițiile frumoase să fie păstrate şi continuate”.

Satul Verejeni, una din cele mai mari localități din raion, cu o populație de peste 3000 de locuitori, este cunoscut cu familii unde sunt cei mai mulți gemeni, unde speranța de viață este puțin mai mare decât media pe raion. Totodată, aici activează peste 40 de agenți economici.

Ion Cernei

Distribuie

Lasă un răspuns