De ce Tauber şi Apostolova nu mai vor să fie deputate, dar consiliere orăşeneşti

În ziua când, potrivit unui comunicat al Partidului Șor, „mii de susţinători” se aflau la Judecătoria Ciocana şi cereau eliberarea deputatelor Marina Tauber şi Reghina Apostolova, reținute pentru posibila implicare în frauda bancară, respectivele se înscriau în cursa pentru fotoliul de consilieră în municipiul Orhei, relatează radioorhei.info.

Protestatarilor nu li s-a spus nimic despre aspiraţiile deputatelor, reţinute cu două zile mai devreme, de a deveni consiliere locale.

Includerea Marinei Tauber şi Reghinei Apostolova pe primele două locuri şi coborârea în listă a lui Pavel Verejanu şi altor candidaţi a fost decisă miercuri, 18 septembrie, în şedinţa CECE Orhei.

Sursa citată aminteşte că, spre sfârşitul lunii mai 2015, magistraţii din Chişinău au decis eliberarea din arestul la domiciliu a omului de afaceri Ilan Sor, care era cercetat penal în dosarul băncilor devalizate. Decizia a fost pronunţată după înregistrarea candidaturii lui Șor la alegerile din 14 iunie 2015, pentru funcţia de primar de Orhei.

Or, candidaţii înscrişi în cursă au dreptul garantat de lege de a se întâlni cu alegătorii pe toată durata campaniei. Această normă electorală rămâne în vigoare şi în cadrul campaniei alegerilor locale din 20 octombrie pentru care, iată, Partidul Șor are două candidate de top – pe deputatele Marina Tauber şi Reghina Apostolova.

 

Distribuie

Lasă un răspuns