De 26 de ani în slujba pedagogiei

Tatiana Durnea, învățătoare la Liceul Teoretic “Alexei Mateevici” din orașul Șoldănești este una din cele mai bune cadre didactice din ciclul primar în raion. De această părere nu sunt doar colegii de serviciu ai dânsei, dar și angajații direcției Învățământ din raion. Dar cei mai încântați de activitatea învățătoarei Tatiana Durnea sunt elevii clasei a II-a care studiază după programul “Pas cu Pas”.

 

Întotdeauna și-a dorit să lucreze în școală. Visul i s-a îndeplinit după ce a absolvit facultatea pedagogie primară a Universității de Stat din Tiraspol cu sediul la Chișinău. Imediat după studii, Tatiana a revenit la baștină, unde s-a angajat la o școală primară din oraș.

Învățătoarea spune că cea mai mare satisfacție nu i-o oferă salariul, ci atitudinea părinților și reușita copiilor. Dumneaei a lansat deja 6 promoții de elevi.

Aliona Pânzari, managera Liceului Teoretic “Alexei Mateevici”, Tamara Crăciun, învățătoare, dar și alți colegi de serviciu au doar cuvinte de laudă în adresa Tatianei Durnea. Ei menționează că învățătoarea este o fire sociabilă și receptivă, iubită și apreciată de toți discipolii săi.

Pentru Tatiana Durnea pedagogia este mai mult decât o profesie. Zi de zi vine în clasă cu bucurie. Sentimentul este sesizat de elevii ei, care nu vor să-și dezamăgească învățătoarea.

Natalia Rotari

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns