D’ale Orheiului: Bătuți cu amenzi pentru bătutul Covoarelor, uscatul rufelor ş.m.a.

Bătutul covoarelor în spaţiile aferente blocurilor de locuit,  precum şi în alte locuri din domeniul public sau privat al municipiului Orhei, va fi sancționat cu amenzi.  Inovațiunea care ar putea să îi bată la buzunare pe orhe-ieni a fost aprobată zilele trecute printr-un regulament de către consilierii municipali.

Propunerea a venit din partea liderului fracțiunii majoritare „Pentru Orhei”, Pavel Verejanu, această chestiune fiind inclusă suplimentar pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Municipal Orhei.

Potrivit „Regulamentului privind sistemul de salub-rizare/amenajare a municipiului Orhei”, vor fi amendate și astfel de acivități ca spălarea şi uscatul rufelor şi covoarelor pe domeniul public şi privat al APL, amplasarea și utilizarea grătarelor, a uscătoarelor de rufe şi bătătoarelor de covoare. Toate acestea au fost calificate de edilii municipali ca acțiuni contravenționale.

Proprietarii imobilelor vor avea anumite restricții la plantarea arborilor pe terenurile care le aparțin și vor fi obligați să respecte încă o serie de reguli, înscrise in Regulament. De exemplu, nu vor avea voie să depoziteze gunoiul în saci sau plase.

Nu au fost trecuți cu atenția nici agenții economici. Aceștia vor fi obligați să asigure din cont propriu întreţinerea terenurilor adiacente, trotuarelor, etc.

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns