CUVÂNTUL, premiat pentru promovarea luptei împotriva corupţiei

12 organizaţii neguvernamentale şi organe de presă locale au fost premiate de către Centrul „Contact” în cadrul Galei bunelor practici de prevenire a corupţiei la nivel local. „Sunt exemple de activism civic, dorinţă de a schimba situaţia, de a lupta împotriva fenomenului murdar numit corupţie”, a spus Serghei Neicovcen, directorul executiv al Centrului „Contact”, citat de IPN.

Ekaterina Yakovleva, manageră de proiecte la Delegaţia UE în Moldova, a spus că e bine ştiut că fenomenul corupţiei sistemice afectează fiecare sferă de activitate din Republica Moldova, subminează dezvoltarea economică şi împiedică reducerea nivelului sărăciei. „Lucrăm împreună cu autorităţile la reforma anticorupţie, dar şi societatea civilă are un rol important”, a spus Ekaterina Yakovleva.

Printre câștigătorii Galei sunt Tudor Iaşcenco, directorul săptămânalului CuvÂntul, Premiul II şi Eugenia Roşca, Asociaţia Obştească “Concordia”, Teleneşti, Premiul III pentru cea mai bună practică în domeniul prevenirii corupţiei la nivel local.

Pe parcursul a.c. CUVÂNTUL a desfăşurat mai multe campanii informative, cum ar fi: „Cere socoteală pentru banii publici”, „Interese şi averi la vedere”, „Banii publici sunt banii mei”, cu impact deosebit în societate. În cadrul acestor investigaţii am luat sub control investiţiile capitale prevăzute pentru acest an şi le-am urmărit. Am constatat că circa 80% din proiectele primăriilor au fost realizate, lumea este informată.

Iniţiativa Centrului „Contact” este parte a proiectului „Transparenţa şi responsabilitatea autorităţilor publice în activităţi comune ale mass-media şi ONG-urilor locale şi regionale”, realizat cu suportul financiar al UE.

 

 

Reporter “C”

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns