Curtea de Apel Chișinău respinge cererea lui Alexandru Tinica vizavi Impuls TV

 

Studioul Impuls TV din Şoldăneşti a mai înregistrat o victorie în lupta pentru adevăr cu fostul primar al oraşului Şoldăneşti, Alexandru Tinică. Curtea de Apel Chişinău a lăsat în vigoare hotărârea Judecătoriei Orhei sediul Şoldăneşti din noiembrie 2017. Magistraţii din capitală au respins recursul înaintat de fostul primar de Șoldănești.

În fapt, este vorba de decizia din 6 noiembrie 2017 prin care Victor Sofroni şi Impuls TV au obţinut câştig de cauză în dosarul „Îngrădirea accesului la informaţie prin nesoluţionarea cererilor de informaţii”. Atunci, instanţa a hotărât că cererea de chemare în judecată a jurnaliştilor şi a postului de televiziune Impuls TV de către Alexandru Tinică este neîntemeiată. Reclamantul nu a fost de acord cu această decizie şi a atacat-o la Curtea de Apel Chişinău. Instanţa a lăsat în vigoare hotărârea Judecătoriei Orhei sediul Şoldăneşti. Este a treia oară, când Curtea se Apel Chişinău dă câştig de cauză postului de televiziune Impuls TV în duelul juridic cu Alexandru Tinică.

Fostul primar se consideră nedreptățit prin difuzarea a două investigaţii realizate de jurnaliştii din Şoldăneşti despre două proiecte iniţiate şi implementate la Șoldănești pe timpul mandatului lui Alexandru Tinică. Investigaţiile despre care am amintit au fost postate pe site-ul oficial al Impuls TV şi difuzate prin intermediul ziarului CUVÂNTUL. Materialul video „Unde-s milioanele pentru stadioane” poate fi vizionat, accesând linkul, iar investigaţia „Oraşul Şoldăneşti a rămas fără parc şi fără bani” poate fi urmărită aici.

Natalia Rotari

Distribuie

Lasă un răspuns