Curtea de Apel a respins recursul ex-primarului de Şoldăneşti Alexandru Tinică împotriva echipei IMPULS TV

 Decizia judecătoriei Orhei cu sediul în Şoldăneşti rămâne neschimbată. Prin urmare, jurnaliştii nu vor fi obligaţi să ofere ex-primarului Alexandru Tinică acces la documentele utilizate în cadrul documentării unei investigaţii jurnalistice.

În decembrie 2016, Impuls TV a difuzat două investigaţii jurnalistice despre utilizarea banilor publici pentru construcţia parcului central şi stadioanelor din oraşul Şoldăneşti. După o lună de la publicarea materialelor, Alexandru Tinică, fostul primar al oraşului, a solicitat postului de televiziune să îi dea documentele, în baza cărora au fost realizate investigaţiile. Jurnaliştii au acţionat în conformitate cu legislaţia şi i-au oferit dlui Tinică dreptul la replică. Ex-primarul a refuzat să soluţioneze această problemă pe cale extrajudiciară şi a atacat Impuls TV în judecată. El cerea instanţei să oblige Impuls TV să-i ofere acces la documentele solicitate, iar pe Victor Sofroni, directorul televiziunii, să-l sancţioneze.

Instanţa de judecată de la Şoldăneşti a decis să nu dea curs cererii lui Alexandru Tinică pe motiv că reclamantul nu a anexat bonul de plată al taxei de stat. Tinică nu s-a mulţumit cu această decizie şi a contestat hotărârea Judecătoriei Şoldăneşti la Curtea de Apel Chişinău.

La 30 mai curent, şi Curtea de Apel Chişinău a respins cererea lui Alexandru Tinică. Completul de judecată, format din trei judecători, a stabilit că solicitarea reclamantului este nefondată: „cele invocate de către recurent sunt alegaţii formale şi pur declarative, fără substrat legal sau factologic”.

Decizia Curţii de Apel Chişinău este irevocabilă.

În imagine: Alexandru Tinică.

Natalia Rotari

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns