Cursuri de instruire pentru tinerii antreprenori la Orhei

Un curs de instruire în cadrul Programului Naţional de Abilitare Economică a Tinerilor (PNAET), susținut de Consiliul Raional Orhei și Camera de Comerț și Industrie, la care au participat 28 de tineri din localitățile raionului, s-a încheiat cu succes. Cursul a durat două săptămâni.

La festivitatea de înmânare a certificatelor, Tudor Golub, președintele raionului Orhei, le-a spus absolvenţilor:

„Una din prioritățile Consiliului Raional este susținerea și promovarea tinerilor în diferite domenii. Împreună se reușesc lucruri frumoase, dar voi nu uitați că oportunitățile vin, dar nu așteaptă”.

Liuba Bradu, specialistă în domeniul întreprinderilor mici şi mijlocii la Consiliul Raional Orhei a declarat pentru “C”, că tinerii au fost consultați și instruiți în mai multe domenii:

”Participanţii la cursuri au fost instruiți cum să înregistreze o afacere, să planifice activităţile, au căpătat cunoştinţe elementare în domeniul legislaţiei, managementului financiar, evidenţei contabile, etc. O parte din cursanţi au deja afaceri, alţii sunt la început de cale”, a menționat dna Bradu.

Gheorghe Pânzari, în vârstă de 25 de ani, ne-a spus că lansează o afacere la Biești:

”Ne vom ocupa cu prelucrarea fructelor și legumelor. Instruirile au fost la țanc, fiindcă, dacă ai cunoștințele necesare, mai ușor te orientezi în noianul de probleme care apar în procesul activităţii. Mi-au fost de folos”, a remarcat tânărul antreprenor.

Tudor Morari, un alt tânăr cursant, a scris pe reţelele de socializare un mesaj foarte emoţionant: “O onoare deosebită, să merg spre alte limite, alături de reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Orhei, în frunte cu Vitalie Colun. Acum sunt mult mai capabil şi cu noi planuri frumoase, voi merge cu îndrăzneală să dezvolt acest oraş frumos. Sunt mândru, că avem susţinere la fel şi din partea Consiliului Raional Orhei. Tinerii vor deveni, cu siguranţă, mai bine în ţara lor. Să devenim parte de schimbare! Să ne trăiască Ţara!!!”

În imagine: Tudor Golub, preşedintele raionului Orhei (în stânga) şi  Vitalie Colun, şeful filialei Orhei a Camerei de Comerţ şi Industrie, îi înmânează certificatul de absolvire a cursurilor tânărului Tudor Morari din Orhei. Foto or.md

 

Ion Cernei            

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns