Cum se vor desfăşura controalele în perioada post-moratoriu

Un ordin semnat de viceprim-ministrul Octavian Calmâc, ministru al Economiei, stabilește că în perioada 3 octombrie – 3 noiembrie, instituțiile de control din subordinea Ministerului Economiei, vor decide efectuarea controalelor de stat în baza criteriilor de risc, fără ieșire la fața locului unde se desfăşoară activităţile. 

Ordinul mai stabilește că autoritățile abilitate cu funcții de control vor adopta decizii privind efectuarea controlului de stat la fața locului doar dacă dețin informații veridice, susținute prin probe, despre existența unui pericol iminent pentru viața și sănătatea populației, pentru securitatea economică a statului.

Controlorii se vor focusa preponderent asupra acțiunilor de consultare și înaintare a recomandărilor persoanelor care desfășoară activitate de întreprinzător; organizarea activităților de evaluare/reevaluare a riscurilor de corupție și elaborarea planului de integritate; instruire, schimb de experiență etc.

Amintim, că în perioada 1 aprilie – 30 septembrie a fost anunțat moratoriul asupra controlului de stat asupra activității agenților economici. În legătură cu expirarea la 30 septembrie a moratoriului Ministerul Economiei a propus ca până la 3 noiembrie c. controalele de stat la fața locului să fie efectuate doar cu titlu de excepție, relatează serviciul de informare al ME.

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns