Cum să supraviețuim în nopţile fierbinți de vară? Trucuri pentru a păstra răcoarea în locuință

În această perioadă, căldura ne topește la orice oră din zi sau din noapte. Temperaturile fierbinţi de vară dau de furcă majorităţii celor care nu au un aparat de aer condiţionat în casă. Iar problemele apar mai ales noaptea, lipsa somnului putând duce la oboseală şi stări de rău. 

Nopţile caniculare de vară pot fi extrem de chinuitoare pentru cei care nu au un aparat de aer condiţionat în casă, însă creativitatea i-a ajutat pe oameni să găsească diferite soluţii.

Alegeţi lenjerie din bumbac

Alegeţi bumbacul în detrimentul lenjeriilor din poliester. De ajutor poate fi şi culoarea deschisă a lenjeriei, care va da senzaţia de curat.

Metoda egipteană

Aşa-numita „metodă egipteană” constă în umezirea în apă rece a unui prosop sau chiar a lenjeriei. Este recomandat să aşezaţi o folie sub acestea, pentru a evita umezirea saltelei.

Apelaţi la vechile metode

Pune câteva cuburi de gheaţă într-un castron şi poziţionează-le în faţa unui ventilator. Pe lângă adierea aparatului, se va crea şi senzaţia de umiditate.

Răsfăţaţi-vă pielea

Pentru a te bucura rapid de senzaţia de rece, aplicaţi pachete de gheaţă sau comprese reci la punctele de puls: încheieturi, gât, coate, glezne şi genunchi.

Hidrataţi-vă înainte de culcare

Beţi un pahar cu apă înainte de culcare. Transpiraţia nocturnă poate duce la deshidratare, intensificând senzaţia de cald.

Deconectaţi aparatele din priză

Gadget-urile şi alte aparate emană căldură, chiar şi atunci când sunt oprite. Reduceţi temperatura în casă şi economisiţi energie, scoţându-le din priză sau chiar închizându-le pe cele de care nu aveţi neapărată nevoie.

Saltele rustice

De mare ajutor sunt şi saltelele din paie sau bambus. Chiar dacă nu sunt cele mai confortabile, senzația de răcoare pe care o oferă prin reţinerea căldurii în interiorul lor, le face de mare ajutor într-o noapte fierbinte.

Răceşte lenjeria de pat

Înainte de culcare, introdu câteva minute în congelator lenjeria de pat. Pusă într-o pungă de plastic, aceasta îţi va oferi confortul dorit pe timpul nopţii.

Duş înainte de culcare

O baie sub un jet de apă nu foarte rece, dar cu siguranţă nici fierbinte, îţi va normaliza temperatura corpului, iar senzaţia de curat te va face să dormi mult mai bine.

Tabără la domiciuliu

Dacă locuieşti la curte, profită de spaţiu şi aer liber. Practică activităţi de camping, instalează-ţi un cort şi bucură-te de aer liber.

Sursa: adevarul.ro

Distribuie

Lasă un răspuns